top of page

Tur til "Terrorly"
Lørdag 7. mai 2022

terrorly.jpg

Ullensaker Historielag og Ullensaker Turlag DNT ønsker dere velkommen til å være med oss på tur.
 

Turen går til "Terrorly" - en av Hjemmefrontens mange skjulesteder under krigen 1940-1945.

Der vil Historielaget fortelle oss litt om historien som fant sted på "Terrorly". Et sted som ligger godt gjemt i skogen på grensa mellom Nordkisa og Brårud.

 

Det vil bli servert kaffe og noe å biteti. Ta med sitteunderlag og drikke i sekken. Ta på godt fottøy da det er stor sannsynlighet for at det fortsatt er bløte partier i skogen så tidlig i mai.

 

Vi tilbyr en kort og en litt lengre løye. Ved å starte på Brårudsiden så er det snaut 1,5 km å gå fra parkeringsplassen. Starter en ved Skiskytterstadioen i Nordkisa så er det ca 4,5 km til "Terrorly" på fine stier i flott skogsterreng.

 

Veibeskrivelse kort løype fra Vestsidavegen i Brårud (Oppmøteplass #1)

En kjører fra Nordkisa mot Brårud og videre inn på Vestsidavegen. På Vestsidavegen kjører en ca 4 km før vegen tar av til venstre ved Sandaker, der det vil stå et beachflagg med Ullensaker Turlag sin logo. Kjør ca 3,5 km til enden av veien/snuplass (500 meter fra Amundsbråtan) der vil Ullensaker Historielaget og Ullensaker Turlag ta imot dere. Dette er en bomvei og avgiften er kr 50.
Ellers er det en veldig fin sti inn til hytta herfra, snaut 1,5 km.

Avgang fra snuplassen kl 11:00

Kort løype vil også ha mulighet for samkjøring fra forsamlingslokalet "Nore".  Møt opp her og så bli det felles avreise herfra kl 10:30.

skilt.JPG
bomvei.jpg

(Kort løype) Skilt ved avkjøringen fra Vestsidavegen. Ta inn til venstre her.

(Kort løype) På denne veien er det bompenger: 50 kr.

Kart for oppmøteplass - kort løype

Terrorly-kart-kort-løype.jpg

Veibeskrivelse litt lengre tur fra Skiskytterstadioen i Nordkisa (Oppmøteplass #2)

Kjør fra Nordkisa mot Dal (Kopperudveien) ca 1,5 km. Der er det en parkeringsplass og Ullensaker Turlag vil sette opp et beachflagg der turen starter.

Turen fra Skiskytterstadioen til Terrorly er ca 4,5 km. Turstien gå i delvis kuppert terreng på fine stier. En må være i litt god form og kunne følge en gruppe.
Avgang fra skiskytterstadion kl 10:00

Kart for oppmøteplass - lang løype

Terrorly-kart-lang-løype.jpg
bottom of page