top of page

Digitalt vandringspill lansert i Nordkisa

Publisert:

søndag 16. juni 2024

Torsdag 14. juni fikk Historielaget tilbringe noen timer sammen med 6 og 7. trinn på Nordkisa skole. 7. trinn inviterte med seg 6. trinn ut for å få vise frem det flotte og imponerende arbeidet de har gjort med "digitalhistorisk vandringsspill" - en historisk runde på Nordkisa. 


Spillet er en slags avansert utgave av «stolpejakten»:

Man laster ned en app som heter «Wittario» for å spille, enten fra mobil eller nettbrett. Man starter spillet med en spillkode eller QR-kode som blir gjort tilgjengelig fra Historielaget. Deretter er man i gang!

Spillet vil deretter guide deg fra post til post. På hver post vil man få opp  informasjon om et kulturminne, en hendelse eller et historisk sted. Man vil også få oppgaver man må utføre på posten før man går videre. Gjennom spillet samler man opp poeng basert på de utførte oppgavene. Når alle postene er gjennomført er man i mål!


7. klasse på Nordkisa skole har hatt et prosjekt gående gjennom flere uker der de selv har funnet frem til poster, samlet inn kildetekster og bilder, samt laget spørsmål og svaralternativer for de ulike postene.


Uken før  - onsdag 5. juni - var spillet ferdig laget etter mange ukers arbeid. 

Denne dagen ble det høytidig lanseringen av spillet: Da møtte vi i Ullensaker Historielag opp, sammen med spillutviklerne Wittario og Romerike Historielag for å være med. Noen elever hadde laget en flott presentasjon der de fortalte om hvordan de hadde jobbet med prosjektet og hva de selv følte de hadde lært av dette. Dette var en flott presentasjon!


Vi i Ullensaker Historielag takker for jobben elevene og lærerne har gjort, for iveren de har vist og for et strålende resultat. 

Vi er imponert!

bottom of page